Oficial UE: Ameninţarea teroristă în Europa este reală

102

Ameninţarea unui atac terorist de proporţii în Europa este "reală", mai ales în contextul în care operaţiunile armate desfăşurte în Afganistan şi Pakistan au intensificat activitatea grupărilor extremiste, a declarat miercuri coordonatorul Uniunii Europene pentru lupta împotriva terorismului, Gilles de Kerchove, într-o declaraţie pentru serviciul de informaţii televizate al Uniunii, Europe by Satellite (EbS).

   

    Această ameninţare "este reală. Eu cred că oficialii publici nu vor îngrozi populaţia fără fundament," a declarat de Kerchove, citat de Mediafax, după ce autorităţile de la Washington, Londra, Paris, Tokyo şi Stockholm au emis avertizări privind riscuri de atentate în Europa.

    Oficialul a subliniat că aceste avertizări vin pe fondul unei ameninţări generale, "care nu s-a diminuat în ultima vreme."

    "Ştim că există în continuare intenţia, în special din partea al-Qaida, de a comite atentate de mare amploare", a declarat de Kerchove. Responsabilul european şi-a mărturisit totodată îngrijorarea cu privire la faptul că tot mai muţi extremişti islamici se dovedesc a fi cetăţeni ai Uniunii Europene.