ADRA și Biserica Adventistă intervin cu ajutoare în Galaţi

97

ADRA România (Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor) în parteneriat cu Biserica Adventistă a intervenit cu ajutoare în cazul inundaţiilor din judeţul Galaţi care au avut loc în urmă cu două săptămâni și au lăsat în urmă 3.500 de evacuaţi din peste 700 de case, arată un comunicat emis de organizaţie.

ADRA România (Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor) în parteneriat cu Biserica Adventistă a intervenit cu ajutoare în cazul inundaţiilor din judeţul Galaţi care au avut loc în urmă cu două săptămâni și au lăsat în urmă 3.500 de evacuaţi din peste 700 de case, arată un comunicat emis de organizaţie.

Campania „Pod peste ape" demarată de ADRA a mobilizat voluntari din toată ţară care au ajutat la curăţarea caselor și la distribuirea de produse de strictă necesitate.

Aproximativ 10 tone de alimente, articole de igienă, articole de curăţenie, apă, pături, au fost distribuite în patru din cele mai afectate localităţi: Cudalbi, Costache Negrii, Cuca și Pechea.

„Din experienţa anilor trecuţi, știm că va veni un timp când televiziunile nu vor mai fi interesate de acest subiect și se vor focusa pe altceva, însă nevoile oamenilor de aici vor fi în continuare foarte mari. Ca urmare, ADRA România va continua și în zilele următoare să fie alături de acești oameni, oferindu-le produse de care au nevoie urgentă acum, însă, pe termen lung, va demara proiectul 'Speranţa mai presus de ape', prin care, ca și în anii trecuţi, în situaţii similare, va ajuta la repararea sau refacerea locuinţelor distruse de ape", a declarat Sorin Goleanu, director ADRA România.