Cel mai mare atac cibernetic din SUA

61

Mai multe bănci, companii comerciale și alte instituţii emitente de carduri și-au avertizat clienţii cu privire la scurgeri de informaţii confidenţiale. Iniţiativa vine în urma unui atac cibernetic prin care au fost furate milioane de adrese de email.

Compania de publicitate Epsilon a anunţat la începutul weekendului că a fost ţinta unui masiv atac cibernetic, dar a susţinut că doar adresele de email au fost furate, nu și alte informaţii confidenţiale. „Cooperăm cu autorităţile într-o investigaţie vastă, și nu putem spune nimic mai mult", a afirmat purtătoarea de cuvânt a Epsilon, Jessica Simon. Epsilon, divizie a Alliance Data Systems Corp., trimite anual peste 40 de miliarde de emailuri și are peste 2.500 de clienţi corporatiști. Epsilon se recomandă drept cea mai mare platformă de marketing prin email.

Mai multe companii și-au avertizat deja clienţii cu privire la faptul că ar putea fi victimele unor mesaje prin care să le fie solicitate informaţiile confidenţiale. Afectate de frauda adreselor de email sunt nume cunoscute din economia americană: Capital One, Barclays Bank, Bancorp, Citigroup, JPMorgan, Ameriprise, Best Buy, TiVo, Walgreen, Kroger, Disney Destinations sau Marriott.

Reuters scrie că ar putea fi cea mai mare breșă în sistemul de securitate al tranzacţiilor cu card din istoria Americii. Cel mai mare atac de până acum a avut loc în urmă cu 3 ani, când Heartland Payment Systems a fost ţinta atacului. Hackerul Albert Gonzalez care a condus reţeaua a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, după ce a furat 40 de milioane de numere de carduri.