Studiu: două treimi din utilizatorii internetului au fost victime informatice

19

    Aproximtiv două treimi dintre utilizatorii de internet au căzut victime infracţionalităţii cibernetice. Cei mai mulţi dintre ei nu cred că cei vinovaţi ar putea fi găsiţi şi pedepsiţi, arată un studiu publicat de compania de securitate informatică Symantec, citat de ziarul România Liberă.

    Nu mai puţin de 65% din cei 7.000 de participanţi la raportul "Norton Cybercrime: the human impact", proveniţi din 14 ţări, au declarat că au avut de suferit cel puţin o dată din cauza criminalităţii cibernetice.

    Cele mai multe probleme le-au avut internauţii chinezi, care au mărturisit, în proporţie de 83% că au fost ţinta unui virus informatic, a furtului de identitate, sau a altei fraude. brazilia şi India se află pe locul al doilea, cu un procent de 76% dintre respondenţi spunând că au fost victimele infractorilor cibernetici, în timp ce SUA se află pe locul al treilea cu un procent de 73%.

    "Este vital să semnalăm că am fost victime ale criminalităţii informatice, pentru că poliţia poate ajunge la anumite rezultate stabilind analogii plecând de la mai multe cazuri similare care, izolate, parlipsite de importanţă,"spun reprezentanţii Symantec. Nesemnalând un furt '"îi ajutăm pe criminali să rămână în afara radarului."