Un nou atentat în Egipt, de data aceasta la o biserică coptă

70

Duminică seară, câteva persoane înarmate au împuşcat mortal trei oameni într-o biserică coptă în care avea loc o nuntă, în Cairo.

Atentatul s-a soldat cu 3 morţi, printre care şi o fetiţă de 8 ani, şi cel puţin 8 răniţi. Atacatorii încă nu au fost identificaţi, dar se pare că este vorba despre câţiva islamişti care sunt împotriva lui Mohammed Morsi, notează BBC.

Preotul copt, Thomas Daoud Ibrahim, a declarat că ceea ce se întâmplă în Egipt este ruşinos, iar acest atentat este mai mult decât un atentat asupra acestor credincioşi, este o acţiune prin care îşi distrug propria ţară.

Biserica Ortodoxă Coptă este una dintre cele mai vechi biserici creştine, fiind fondată în Alexandria, în anul 50 î. Hr. Creştinii copţi reprezintă aproximativ 10% din populaţia de 80 de milioane a Egiptului. Până de curând, aceşti creştini au convieţuit în pace cu musulmanii şi alte religii, însă de când preşedintele Morsi a fost demis, biserica a suferit atacuri din ce în ce mai violente. De asemenea, magazinele şi casele creştinilor au fost atacate şi mulţi dintre aceştia omorâţi sau ameninţaţi cu moartea.