Japonia: Încă 2.654 de cadavre nerecuperate după tsunami

140

Astăzi, când se împlinesc exact doi ani şi jumătate de la seismul şi valul tsunami din Japonia, mai sunt 2.654 de cadavre care nu au putut fi încă recuperate, potrivit datelor poliţiei naţionale.

Valul devastator care a înghiţit mai bine de 500 de km din coastele de est şi nord ale Japoniei a provocat nenumărate pierderi materiale şi 18.537 de morţi. Majoritatea acestora au ajuns în Oceanul Pacific, motiv pentru care 2.654 de cadavre nu au fost încă recuperate. Cu toate acestea, căutarea continuă, pentru a oferi în felul acesta linişte şi un strop de speranţă familiilor victimelor, notează Agerpres.

Cea mai afectată zonă a fost prefectura Miyagi, unde s-au înregistrat 10.834 de morţi, dintre care 1.297 de cadavre nu au fost încă recuperate. De asemenea, prefecturile Iwate şi Fukushima au fost grav afectate, urmate de Ibaraki, Chiba, Kanagawa, Tokyo, Tochigi şi altele.

Pe lângă decesele provocate de cutremur şi tsunami, s-au mai înregistrat decese strâns legate de catastrofă. În această categorie se încadrează persoanele care au murit în timpul operaţiunilor de evacuare. De asemenea, din această categorie fac parte cele 1.539 de persoane ca urmare a accidentului nuclear de la Fukushima.