Trei studenţi indonezieni au inventat un dispozitiv de localizare a victimelor seismelor

De mărimea unui card de credit și cu un cost de producţie de numai 7 dolari, dispozitivul emite un semnal de tip impuls pentru orice mișcare redusă, precum cea determinată de respiraţie, care poate fi detectată pe o rază de până la 10 kilometri.

Esenţiale de weekend

Românii sunt pro-americani

Esenţiale azi, 5 octombrie

România vrea un împrumut extern de 2,5 miliarde de euro

Cutremur în Paradis

Era vineri și se apropia de ora 6 seara. Cerul era liber, dar bătea vântul. Ricosetta Mafella aștepta nerăbdător după copilotul său, care se oprise să facă câteva fotografii cu plaja din Palu. Avea un presentiment rău și se grăbea să plece.

Esenţiale de weekend

Învăţământul gratuit din România costă

Esenţiale azi, 22 august

Cetăţean român suspectat de legături cu reţele teroriste

Esenţiale azi, 21 august

S-a găsit pistolul sustras de la femeia jandarm

Speranţă în paradisul indonezian, lovit de cutremur

Pe o coastă însorită cu nisip alb și ape turcoaz din insula Gili Trawangan, Lombok, Indonezia, sute de oameni stau înghesuiţi ca sardinele așteptând vapoarele care să vină să îi evacueze din paradisul transformat în iad, după cutremurul cu magnitudinea de 6,9 grade, care a zguduit regiunea pe 5 august.

Esenţiale azi, 11 iulie

Președintele Klaus Iohanis participă la Summitul NATO

Esenţiale de weekend

Situaţie gravă în România: 30.000 de elevi nu s-au înscris la Evaluarea Naţională

Esenţiale în weekend

O familie cu patru copii s-au sinucis în trei atacuri cu bombă

Cutremurul din Nepal a avut „de 700 de ori puterea bombei de la Hiroshima“

Cutremurul care a lovit Nepalul pe 25 aprilie a eliberat o energie care a avut de 700 de ori puterea bombei lansate de Statele Unite la Hiroshima, a declarat Efthimios Lekkas, profesor de geologie la Universitatea din Atena, un expert în cutremure şi dezastre naturale, potrivit Mediafax.

Nepalul de dinainte de cutremur

Puţine clădiri au rezistat cutremurului de magnitudine 7,8 care a lovit sâmbătă capitala Nepalului și a luat vieţile a peste 3.200 de oameni. Însă pentru ca dimensiunile tragediei să nu rămână doar niște statistici reci, iată câteva instantanee care caracterizeau actualitatea nepaleză de dinainte de cutremur.

Video: Număr record de cutremure mari în aprilie

Într-o lună tipică au loc la nivel global maxim două cutremure medii sau mari. Luna aprilie nu a fost una tipică, din acest punct de vedere. Cu un total de 13 cutremure cu magnitudini de 6,5 grade pe scara Richter sau mai mari, Centrul de Avertizare pentru Tsunami din Pacific spune că este un număr...

Cum au văzut oamenii cutremurele, de-a lungul istoriei

Cutremurele au semănat dintotdeauna frica printre oamenii care nu știau de ce îi zguduie Pământul, dar vedeau cum avuţiile lor sau cei dragi puteau dispărea cu ușurinţă după o astfel de zguduire. Legendele culturilor antice ne par hilare însă, deși diferit, superstiţii de azi despre cutremure continuă să explice satisfăcător, pentru unii, aceste dezastre.