1.000 de morţi din cauza inundaţiilor în India

12

În India, mai bine de 1.000 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza inundaţiilor şi a alunecărilor de teren provocate de acestea, în timp ce mii de localnici şi turişti s-au refugiat la munţi, fără mâncare şi apă.

În prezent, s-au găsit numai 557 de cadavre după ploile torenţiale din statul Uttarakhand, deoarece mulţi sunt îngropaţi în mizerie şi noroi şi se estimează că 15.000 de persoane s-au refugiat în munţi, viaţa acestora depinzând de starea vremii şi de posibilitatea de a fi salvaţi. Cel puţin 30.000 de persoane au fost evacuate din statul Himachal Pradesh, iar în statul Uttarakhand mai sunt aproximativ 30.000 de persoane care aşteaptă să fie evacuate, notează english.ruvr.ru.

Departamentul de Meteorologie a anunţat că astăzi vor începe din nou ploile torenţiale. Până în momentul de faţă, dezastrul produs de aceste ploi este unic în istoria ţării: în afară de sutele de morţi şi dispăruţi, număr care promite să crească brusc în următoarele zile, râurile au înghiţit case, clădiri şi chiar sate întregi, au distrus poduri, drumuri şi inclusiv accesul la satele din munţi. Vijay Bahuguna, ministru şef al statului Uttarakhand, a criticat Departamentul de Meteorologie, pentru că nu a anunţat în mod adecvat ploile care urmau să vină, mai devreme decât se aşteptau.