Spoturile Roşia Montană, interzise de la difuzare pe TV

46

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis oprirea campaniei care promovează mineritul la Roşia Montană până la intrarea în legalitate. Decizia de interzicere a 11 spoturi a fost luată marţi, după ce Consiliul a constatat că acestea încalcă legislaţia audiovizualului şi a hotărât oprirea lor de la difuzare.

Potrivit membrilor CNA, reclamele încalcă articolul din lege care spune că spoturile nu trebuie „să stimuleze comportamente dăunătoare sănătăţii sau siguranţei populaţiei". Prin urmare, pentru a putea fi difuzate în continuare, spoturile trebuie modificate.

„Publicul este indus în eroare prin confuzia între o campanie comercială – Gold Corporation este o societate comercială – şi una socială, cu o petiţie pentru adunarea de semnături, deci o campanie non-comercială. Se suprapun, astfel, două tipuri de campanii. Publicul nu mai ştie dacă atunci când semnează pentru locuri de muncă în minerit nu aderă de fapt la exploatarea cu cianură din munţii Apuseni", a declarat Răsvan Popescu pentru Mediafax.

Sursa: Mediafax