5 mari afaceri în care credinţa joacă un rol substanţial

374

Rezultatele unui studiu recent indică faptul că antreprenorii americani se roagă și meditează mai frecvent decât non-antreprenorii. Această nouă cercetare ar putea explica numărul ridicat de persoane credincioase care au fondat companii de succes în SUA și care, în ciuda noului statut social și a bogăţiei crescânde, continuă să rămână fideli credinţei lor.

Rezultatele unui studiu recent indică faptul că antreprenorii americani se roagă și meditează mai frecvent decât non-antreprenorii. Această nouă cercetare ar putea explica numărul ridicat de persoane credincioase care au fondat companii de succes în SUA și care, în ciuda noului statut social și a bogăţiei crescânde, continuă să rămână fideli credinţei lor.

Christian Post scoate în evidenţă cinci mari companii unde credinţa în Dumnezeu joacă un rol major în vieţile oamenilor care le conduc.

1. Hobby LobbyHobby Lobby Stores Inc., cu sediul în orașul Oklahoma, nu este doar una dintre cele mai mari afaceri private din SUA. Toamna trecută, fondatorul și directorul gigantului de artă și meșteșugărie, David Green (foto jos), a fost supranumit de Forbes „cel mai mare donator evanghelic din lume". 

 

Green a declarat pentru această publicaţie că tot imperiul său de 3 miliarde $ Îi aparţine lui Dumnezeu. „Dacă tu ai ceva sau dacă eu am ceva e pentru că ne-a fost oferit de către Creatorul nostru", a afirmat Green pentru Forbes. „Așa că am învăţat să spun: «Iată, totul Îţi aparţine, Doamne. Totul e al Tău. Ţi-l voi oferi Ţie.»"

Conform Forbes, Hobby Lobby e 100% o afacere de familie, iar pe lista celor mai bogaţi 400 de americani, Green ocupă locul 79, cu o avere estimată la 4,5 miliarde $. Compania are 22.000 de angajaţi în cele 525 de magazine pe care le deţine la nivel naţional.

2. Forever 21Cu un profit de 3,4 miliarde din noiembrie 2012, magazinul de articole vestimentare Forever 21 se află pe locul 121 în lista Forbes a celor mai mari companii private din America. Directorii companiei, imigranţii coreeni Do Won și Jin Soook Chang, sunt creștini și își creditează succesul providenţei lui Dumnezeu.

Într-un reportaj din Business Week Magazine, D-na Chang a relatat că înainte de a începe afacerea, a mers pe vârful unui munte din Los Angeles pentru a se ruga. Ea afirmă că Dumnezeu i-a spus să deschidă un magazin și că va avea succes. În prezent, soţii Chang participă zilnic la întâlniri de rugăciune la ora 5:30 a.m. la biserica Ttokamsa Mission. De asemenea, el conduce studii biblice, iar ea este diaconeasă.

Cei doi contribuie cu milioane de dolari la misiuni la nivel mondial și adesea merg ei înșiși în astfel de misiuni, inclusiv în Afghanistan, India și Pakistan. Soţii Chang afirmă că dacă nu le-ar fi mers afacerea, ar fi devenit misionari; în condiţiile de faţă, afirmă ei, sprijinesc misiunile în primul rând financiar și plănuiesc să se devoteze cu totul bisericii atunci când se vor pensiona.

3. Tyson FoodsTyson Foods, Inc., cu sediul în Springdale, Arkansas, reprezintă una dintre cele mai mari companii de producţie alimentară din lume, având vânzări de 33,35 miliarde $. Conform unui reportaj Wall Streed Journal, Donnie Smith (foto dreapta) nu e doar director de companie, ci și instructor la Școala Duminicală. Biblia, explică Smith, este „cartea lui preferată".

„Credinţa influenţează modul în care gândesc, ce fac, ce spun. Există numeroase principii biblice extraordinare, care sunt esenţiale în conducerea unei afaceri de succes. Corectitudinea și onestitatea sunt principii biblice", afirmă el.

4. Chick-fil-AChick-fil-A este cel de-al doilea cel mai mare lanţ de restaurante cu meniu de pui din America. Fondatorul și directorul companiei, S. Truett Cathy, în vârstă de 92 de ani, e un baptist devotat care a fost foarte vocal în opoziţia împotriva căsătoriilor între persoane de același sex.

Compania lui are peste 1.600 de magazine în 40 de state și un profit net de 4,2 miliarde $, conform Forbes. Magazinele Chick-fil-A sunt închise duminica, astfel încât angajaţii să poată merge la biserică.

5. Marriott International, Inc.Cu peste 127.000 de angajaţi și un profit de 11,81 miliarde, conform Forbes, Marriott International, Inc. e o forţă recunoscută în industria hotelieră. Fondatorul companiei, John Willard Marriott era un membru devotat al Bisericii Mormone când a construit afacerea.

Deși Willard a trecut la odihnă, valorile sale continuă să fie aplicate în viaţa companiei, un exemplu fiind faptul că aceasta, conform Desert News, a sistat recent oferirea de pornografie în regim pay-per-view în camerele sale de hotel.