5 pasaje biblice care te ghidează la cumpărături

56

Un editorial semnat de Laura Hartman pe Huffington Post indică cinci pasaje biblice care prezintă principii foarte utile pentru a evita capcana consumerismului, ispititor mai ales în perioada Crăciunului.

Un editorial semnat de Laura Hartman, autor al cărţii „The Christian Consumer”, pe Huffington Post indică cinci pasaje biblice care prezintă principii foarte utile pentru a evita capcana consumerismului, ispititor mai ales în perioada Crăciunului.

  1. Cele zece porunci (Exod 20: 1-17). Hartman indică porunca „să nu poftești” ca o direcţie foarte utilă la cumpărături, alături de „sfinţirea Sabatului” care implică evitarea cumpărăturilor (Neemia 10:31).
  2. Nu vă îngrijoraţi (Matei 6:25-33). Iisus le spune oamenilor să nu se îngrijoreze cu privire la „ce vor bea, ce vor mânca sau cu ce se vor îmbrăca”. Iisus nu se opune consumului în sine, ci obsesiei pentru aceste lucruri.
  3. Miracolele (Matei 14:13-21, Marcu 6:32-44, Luca 9:10-17, Ioan 6:1-15). Miracolele prezente în fiecare evanghelie sunt indicatoare ale faptului că Iisus ne-a creat „un context al suficienţei și al solidarităţii” spune Hartman.
  4. Comuniunea bisericii creștine timpurii (Faptele Apostolilor 2:44-47). Capitolul citat nu predică sărăcia absolută, ci disponibilitatea radicală faţă de nevoile celuilalt.
  5. Sfânta Cină / Cina cea de Taină (Matei 26:26-29). Episodul Sfintei Cine, încarcat de simbolistica iertării subliniază importanţa unui „consum sfânt”, care nu provoacă pagube. Autoarea se referă aici la consumul valorilor autentice, a căror profunzime trebuie împrospătată zilnic.

Sursa: Huffington Post