666 pe noile carduri de identitate din Grecia

255

Sfântul sinod al Bisericii Ortodoxe din Grecia a cerut autorităţilor de la Atena vigilenţă cu privire la inserarea unor elemente oculte în documentele de identitate ale populaţiei.

Noile documente ar urma să intre în vigoare de anul viitor, iar biserica se teme ca nu cumva acestea să conţină simbolistica legată de 666, numărul asociat cu Antichristul. „Cardul de identitate al cetăţeanului nu ar trebui să conţină în niciun fel numărul 666, nici vizibil nici invizibil”, a afirmat Sfântul Sinod, după o întâlnire între teologi, experţi juriști, specialiști în computere și oficiali guvernamentali. „Biserica este obligată să protejeze libertatea personală și să apere integritatea credinţei", s-a mai spus în comunicat.

În Grecia dezbaterile asupra numărului 666 au loc de mai multă vreme. Numărul 666, asociat cu fiara din Apocalipsa și Antichristul a fost indentificat pe codurile de bare de pe produse sau pe cecurile de călătorie din zona Schengen. Acestea au fost reclamate la vremea respectivă ca dovezi ale unor viitoare constrângeri impuse populaţiei în ceea ce privește cumpărarea de produse sau dreptul de a călători.

Cu un deceniu în urmă Biserica Ortodoxă din Grecia a luptat însă și pentru păstrarea în cărţile de identitate a menţionării aparteneneţei religioase. Alte minorităţi religioase precum catolicii sau evreii au avut câștig de cauză susţinând că includerea apartenenţei religioase pe cardurile de identitate puteau expune la discriminare religioasă.