Lennox: Dumnezeu e o persoană, nu o teorie!

258

Matematicianul creştin John Lennox va publica o carte în care atacă teoria fizicianului Stephen Hawking potrivit căreia Universul a apărut fără implicarea lui Dumnezeu.

Cartea God and Stephen Hawking: Whose Design is it Anyway? va apărea în ianuarie 2011.

Lennox crede că poţi să crezi în Dumnezeu şi în faptul că Universul este creaţia lui Dumnezeu. Teoria lui Hawking despre existenţa unui multivers nu ridică nicio dificultate, pentru că Dumnezeu poate să creeze şi mai multe universuri paralele. „Ce poate să-L oprească pe Dumnezeu să creeze un multivers?" a întrebat Lennox.

Lennox susţine teoria designului inteligent şi crede că raportul cărţii Geneza despre facerea lumii prezintă acest moment într-un „limbaj foarte simplu". El a atras atenţia şi asupra faptului că ştiinţa nu îi poate ajuta pe oameni să-L înţeleagă pe Dumnezeu ca fiinţă iubitoare.

Hawking a făcut vâlvă cu cartea sa Grand Design , în care a afirmat că existenţa unor legi fizice precum gravitaţia reprezintă o dovadă a faptului că apariţia Universului nu este dependentă de intervenţia unei Fiinţe transcendente, notează The Christian Post.