7 motive ca să devii misionar online

261

Cu toate că evanghelizarea online nu poate înlocui metodele clasice de răspândire a Evangheliei, numărul mare al celor care petrec timp pe internet şi accesibitatea crescută fac din această lucrare una deloc de neglijat.

Aşadar, primul motiv pentru care un creştin ar trebui să le vorbească oamenilor despre Dumnezeu pe internet este faptul că aproape două milioane de persoane intră pe internet în fiecare zi pentru a solicita informaţii sau ajutor pentru probleme spirituale, precum: singurătatea, dependenţele, suicid, abuz, divorţ, lipsă de speranţă. Prin prisma acestui lucru, creştinii au multe veşti bune de adus acestor oameni.

Apoi, tehnologia face posibil ca lumea să nu mai aibă bariere. Oricine are conexiune la internet poate ajunge pe orice continent, în orice ţară şi la orice om care are nevoie de speranţă şi de Dumnezeu. În plus, nu trebuie să îţi părăseşti locul de muncă, casa sau familia, deoarece comunicarea cu oricine începe în propria casă.

2. Al doilea motiv este că nu trebuie să ai pregătire teologică pentru a le vorbi oamenilor despre Dumnezeu, nici măcar să ai o voce puternică sau să fii îmbrăcat impecabil. Tot ce îţi trebuie este dragostea pentru adevăr şi o bună cunoaştere a Bibliei. Pregătirea nu costă nimic, nu este dificilă şi poate fi făcută online. Site-uri precum GodLife şi Jesus.net conţin informaţii de bază în mai multe limbi pentru toţi cei interesaţi. Iar pentru întrebările la care nu ştii să răspunzi, poţi să apelezi la cineva cunoscut sau la răspunsuri de pe site-uri precum Bible Questions Answered.

Al treilea motiv este posibilitatea de a-i ajuta pe începători cu paşii de bază, precum rugăciunea şi studierea Bibliei. După ce aceştia îşi exprimă dorinţa de a cunoaşte mai mult, ei pot fi călăuziţi către o biserică din localitatea în care trăiesc pentru a afla mai mult.

Al patrulea motiv pentru care un creştin poate să înceapă o campanie de evanghelizare online este propria aprofundare a subiectelor despre care le vorbeşte altora. Nevoia de a avea răspuns la toate întrebările îl face pe misionar să caute el însuşi toate argumentele posibile pentru ca răspunsurile sale să fie corecte.

În plus, un alt motiv este impactul asupra unui număr mult mai mare de oameni decât dacă împărtăşirea Evangheliei s-ar face personal. Nu doar că poţi vorbi concomitent cu mai mulţi oameni, dar mesajele postate pe diferite bloguri sau forumuri rămân acolo pentru cei care sunt interesaţi de subiect peste o săptămână sau un an.

Un alt motiv este nivelul crescut de siguranţă în care are loc evanghelizarea. Un misionar online nu riscă să fie agresat sau persecutat, iar cel care este interesat să afle mai multe nu trebuie să primească în casă un necunoscut.

Totodată, al şaptelea motiv este capacitatea uimitoare a poveştilor cu final fericit de a-i încuraja pe alţi misionari. Cei care sunt implicaţi în această lucrare pot face parte din comunităţi-suport în care să îşi împărtăşească experienţele şi metodele de lucru.