Mark Bittman: "Americanii ar trebui să mănânce mai des acasă"

8

Autorul și editorialistul bucătar al New York Times, Mark Bittman, susţine că americanii ar trebui să mănânce mai des acasă și mai rar în oraș. Într-un articol publicat pe bigthink.com, în data de 19 decembrie, Bittman descrie echilibrul sănătos al mâncatului în oraș și mâncatului acasă.

Editorialistul este de părere că americanii nu sunt suficient de responsabili în ceea ce privește mâncarea pe care o consumă. Acest lucru este dovedit de rata obezităţii din America. Un raport al Departamentului de Sănătate și Servicii Umane oferă date îngrijorătoare cu privire la numărul de persoane obeze și supraponderale și vârsta acestora, statisticile fiind valabile pentru perioada 2009-2010.

Așadar, 69,2% dintre adulţii peste 20 de ani sunt supraponderali, iar 35,9% sunt obezi. În timp ce în rândul adolescenţilor cu vârste cuprinse între 12 şi 19 ani 18,4% sunt obezi. Procentul rămâne același, de 18% și pentru copiii între 6 şi 11 ani. Iar în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 2 şi 5 ani procentul de obezitate este de 12.1%.

De aceea, Bittman recomandă ca americanii să mânânce doar 10% din mesele lor în oraș și nu 50% cum se întâmplă în prezent. De asemenea, el explică la ce se referă când spune „să mănânce acasă". Bittman subliniază că nu este vorba de a cumpăra mâncare semipreparată pe care o încălzești în cuptorul cu microunde, ci este vorba de mâncare gătită în casă.

Autorul își încheie articolul spunând că dorinţa lui cea mai mare este ca oamenii să gătească acasă 50% din mesele lor, fiind de părere că acest lucru ar avea un impact pozitiv imens asupra sănătăţii și asupra mediului. „Acesta ar fi cel mai benefic trend, din domeniul mâncării, care ar putea avea loc în Statele Unite", susţine editorialistul.