Alianţa Evanghelică Mondială se apropie de Biserica Chineză

70

Secretarul general al Alianţei Evanghelice Mondiale (WEA), s-a întâlnit cu directorul Administraţiei de Stat pentru Culte (SARA)din China, pentru a discuta despre locul pe care Biserica Evanghelică din China ar trebui să îl ocupe în comunitatea creştină globală.

Reuniunea de la Beijing a avut scopul de a pune bazele unei relaţii între Alianţa Evnaghelică Modială, Consiliul Creştin Chinez şi guvernul chinez, au declarat oficialii WEA pentru Christian Post.

În ultimii ani, China a cunoscut o creştere semnificativă a numărului de creştini, dar, cu toate acestea, religia rămâne un subiect sensibil în ţara comunistă.

Construirea unor relaţii printr-un dialog deschis este obiectivul cheie al efortului comun depus de oficialii chinezi şi organizaţia creştină.

Secretarul General a WEA a spus că întâlnirea cu SARA, un departament de supraveghere a aspectelor religioase din cadrul Consiliului de Stat al Chinei, a avut scopul de a răspunde preocupărilor guvernului chinez cu privire la „ce fel de influenţă avea de gând o organizaţie străină să aducă în China şi cu ce fel de spirit şi atitudine ar aborda Biserica Chineză şi China, în general."

Reuniunile de la începutul acestei luni au acoperit, de asemenea, o gamă largă de subiecte, inclusiv provocările legate de creşterea rapidă a bisericii, etica în afaceri, libertatea religioasă, traficul de fiinţe umane şi avortul selectiv pe bază de sex, au explicat oficialii WEA.

WEA a recunoscut că viaţa Bisericii în China este complexă, însă şi-a reafirmat angajamentul faţă de construirea unei punţi de înţelegere, pentru a dezvolta o relaţie mai strânsă cu Biserica Evanghelică Chineză.