Fost ateu destăinuie secretul convertirii la creştinism

321

Fostul ateu Richard Morgan a destăinuit într-un interviu acordat site-ului Apologetics 315 cum s-a întors la creştinism, după ce îmbrăţişase ateismul promovat de Richard Dawkins.

Morgan a trecut la ateism după ce trecuse prin Biserica mormonilor. Dezamăgit de această credinţă, a renunţat la religie, iar cartea Ceasornicarul orb a lui Richard Dawkins a produs o revoluţie în viaţa sa. Morgan a crezut, în acea etapă a vieţii, că toată căutarea lui după Dumnezeu şi după un sens al vieţii a fost lipsită de sens. Dumnezeu, pur şi simplu, nu exista. Perioada următoare şi-a îndreptat atenţia spre studiul lumii naturale, fiind mai puţin preocupat de ceea ce este dincolo de aceasta.

Morgan a devenit activ pe forumuri şi aşa a ajuns martor al scrisorilor deschise pe care pastorul David Robertson i le adresa lui Richard Dawkins pe internet. Ceea ce l-a surprins pe Morgan au fost răspunsurile calme şi pline de bun-simţ pe care pastorul le adresa celor care îi adresau pe forum numeroase insulte. A observat că Robertson investea mult timp pentru a răspunde, pentru a-şi argumenta convingerile religioase şi, totodată, că nu îi ofensa pe ateii de pe forum, nici măcar când aceştia îl jigneau.

Treptat, Morgan a început să fie tot mai şocat de atitudinea lipsită de umanitate şi de demnitate a ateilor care dialogau în mediul online. A iniţiat un dialog personal cu Robertson, care l-a ajutat să redescopere credinţa. Azi, fostul ateu le spune celor care resping ideea existenţei lui Dumnezeu că „ştiinţa şi religia nu au răspunsuri la toate lucrurile”. Pe creştini, fostul ateu îi încurajează să menţină liniile de comunicare deschise, exact aşa cum a făcut pastorul Robertson, şi, totodată, să le vorbească oamenilor pe limba lor pentru că „nu are rost să spui adevărul dacă vorbeşti într-o limbă pe care persoana din faţa ta nu o înţelege”.