Dawkins refuză o dezbatere cu apologetul Craig

49

Ateul britanic Richard Dawkins a refuzat să aibă o dezbatere publică cu apologetul creștin William Craig, acesta din urmă urmând să desfășoare în Marea Britanie un turneu intitulat „Credinţă rezonabilă".

Dawkins a lăsat să se înţeleagă că refuzul lui de a avea o dezbatere cu Craig se datorează faptului că acesta nu este un adversar important, conform Christian Post.

„Am spus întotdeauna, atunci când am fost invitat la dezbateri, că aș fi fericit să am o dezbatere cu un episcop, un cardinal, un papă, un arhiepiscop, și am avut întradevăr astfel de ocazii. Însă nu îmi pierd timpul cu susţinători ai creaţionismului, nici cu participanţi la dezbateri profesioniști: trebuie să fie ceva mai mult de atât. Sunt ocupat", a declarat Dawkins.

Refuzul de a dezbate cu Craig a stârnit reacţii în lumea academică internaţională, unii acuzându-l pe Dawkins de „lașitate". Daniel Came, un alt filosof ateu britanic, i-a atras atenţia lui Dawkins că, în timp ce îl consideră pe Craig un adversar nedemn, nu se dă în lături de la a discuta despre religie cu simpli realizatori de radio și televiziune.

William Craig este autorul sau redactorul a peste 30 de cărţi și profesor de filosofie la Școala de Teologie Talbot din California.

(Foto: christianpost.com)