Baptiştii sudişti americani iau poziţie împotriva poluării, homosexualităţii şi divorţului

267

În ultima zi a întâlnirii lor anuale, baptiştii de sud din Statele Unite i-au denunţat pe cei responsabili de dezastrul ecologic din Golful Mexic, s-au declarat împotriva legislaţiilor pro-homosexuale şi au criticat sever scandalul privind divorţurile din cadrul propriei biserici, notează The Christian Post.

    

    „Dumnezeu ne-a creat dependenţi de resursele naturale şi ne-a acordat sarcina de a administra şi proteja aceste resurse pentru generaţiile viitoare", se afirmă în rezoluţia adoptată. Baptiştii au cerut guvernului să intervină ferm pentru a pune capăt crizei revărsării de petrol şi pentru a proteja zonele de coastă.

    "Biblia descrie comportamentul homosexual ca fiind, în acelaşi timp, cauză şi consecinţă a judecăţii lui Dumnezeu asupra naţiunilor şi indivizilor", au spus baptiştii.

    Tăcerea cu privire la cazurile de divorţ, tot mai numeroase printre baptiştii din sud, a fost evidenţiată ca „acomodare la cultura divorţului" din Statele Unite, fapt ce are efecte negative asupra propovăduirii Evangheliei lui Christos.