Ben Carson se pensionează din profesia de chirurg

422

Conduce divizia de neurochirurgie pediatrică a unuia dintre cele mai renumite spitale americane – Johns Hopkins. Cea mai recentă carte pe care a semnat-o, America the Beautiful, a fost marţi pe locul 5 în topul celor mai vândute cărţi pe Amazon.com. Iar după discursul susţinut la Micul Dejun cu Rugăciune, în prezenţa liderului de stat american, mass media s-au grăbit să și-l imagineze președinte. Un scenariu care, după anunţarea retragerii din chirurgie, pare mai plauzibil.

Renumitul dr. Ben Carson a anunţat că plănuiește să se pensioneze din profesia de chirurg, în luna iunie, relatează Christian Post, citând un interviu acordat de Carson postului Fox News.

La întrebarea moderatorului Neil Cavuto privitoare la intenţiile lui Carson de a candida în 2016, chirurgul a oferit același răspuns pe care l-a mai dat și în alte ocazii publice: „Mereu am spus că dacă Dumnezeu m-ar lua de guler și m-ar arunca în această arenă, aceasta ar fi singura modalitate în care aș face-o." Imediat după, Carson, în vârstă de 61 de ani, a precizat că se va pensiona în luna iunie. „Voi preda în continuare, voi fi în continuare implicat, așadar acest lucru va deschide o multitudine de posibilităţi pentru mine," a spus chirurgul.

Carson, care în 1994 a finanţat o fundaţie împreună cu soţia lui, Candy, pentru a promova excelenţa în educaţie a folosit interviul și ca o ocazie de a-și reitera nemulţumirea cu privire la sistemul educaţional din Statele Unite: „Cei mai mulţi oameni au intenţii bune, dar nu au o educaţie foarte largă, nici o cunoștinţă foarte profundă sau o înţelegere cu privire la problemele reale ale societăţii, prin urmare se uită la învăţaţii de la televizor care le spun ce ar trebui să gândească și le repetă acest lucru până când oamenii ajung să zică 'așa o fi'".