A patra ţară din lume cu un milion de adventiști

2262

Zambia și-a pus haine de sărbătoare și a ieșit pe stadion, în frunte cu președintele ţării, pentru a celebra o piatră de hotar: Biserica Adventistă zambiană a depășit un milion de membri.

Președintele zambian Edger Lungu a venit la ceremonie însoţit de prima doamnă și de alţi câţiva înalţi demnitari ai ţării. Împreună, au asistat la serviciul divin oficiat pe Stadionul „Eroii Naţiunii“ din capitala zambiană Lusaka.

„Numele lui Dumnezeu și al bisericii Sale a fost slăvit“, declara Paul Ratsara președintele Diviziunii Sud-Africane și a Oceanului Indian, subunitatea administrativă a Bisericii Adventiste globale de care aparţine biserica din Zambia. Ratsara a mai spus că evanghelizarea este un mod de viaţă pentru Zambia, nu doar un eveniment. Și că biserica din Zambia, în sânul căreia funcţionează circa 6.000 de congregaţii, care deservesc o populaţie totală de 15,5 milioane de zambieni, crește repede pentru că laicii și pastorii colaborează strâns, iar persoanele nou botezate sunt incluse într-un program intitulat „Pescari de oameni“, în care sunt formate ca misionari.

„Tinerii au fost forţa dinamică din spatele acestei creșteri fulminante“, a spus G.T. Ng, secretarul executiv al Bisericii Adventiste Globale. „Femeile din cunoscuta Dorcas Society sunt un alt factor major care a contribuit la creșterea semnificativă a numărului de membri în ultimii ani“, a mai spus Ng. „Probabil că Biserica Mondială ar putea să emuleze pasiunea și exuberanţa tinerilor și a femeilor implicate în viaţa și misiunea Bisericii din Zambia“, a conchis secretarul executiv.

Zambia este a patra ţară din lume în care numărul membrilor adventiști depășește un milion. Peste un milion de credincioșii adventiști activează și în SUA, Brazilia și India.

Foto: Președintele Edger Lungu, în partea stângă, la ceremonia de pe Stadionul „Eroii Naţiunii“ din capitala Zambiei/ Adventist Review