Probabil cel mai prolific autor adventist, de la Ellen White încoace

1020

De meserie este istoric însă atunci când își descrie vocaţia, cuvântul „istorie” se lasă doar ghicit printre rânduri. „Viaţa mea (...) a fost dedicată misiunii de a-i ajuta pe alţii să înţeleagă cine este Iisus.”

George R. Knight, căci despre el este vorba, a fost distins cu o carte simbolică pentru îndelungata sa carieră de autor în cadrul unei ceremonii organizate săptămâna trecută la Universitatea Andrews, acolo unde Knight ocupă poziţia de profesor emerit de istorie bisericească.

Volumul primit în dar cuprinde o serie de texte semnate de 19 dintre colegii și studenţii lui Knight, coordonaţi și editaţi de Woodrow W. Whidden, profesor emerit de religie la aceeeași universitate, și de Gilbert Valentine, președintele departamentului de administraţie și leadership din cadrul Universităţii La Sierra. Acesta din urmă a declarat că „nu este o exagerare să spunem că, în afară de Ellen White, profesorul George Knight este, probabil, cel mai prolific autor din sânul Bisericii Adventiste“. Universitarul a adăugat că Knight „a devenit una dintre cele ai influente voci în Biserica Adventistă contemporană“.

Până în anul 2013, când a apărut cel mai recent volum al său, Turn Your Eyes Upon Jesus, George Knight semnase deja 36 de volume. Istoricul, în vârstă de 73 de ani, ar mai avea doar 3 volume până să o ajungă din urmă pe Ellen White, pionier al Bisericii Adventiste, care, în cei 87 de ani de viaţă, a semnat 40 de cărţi, compilate ulterior în peste 100 de titluri.

În discursul susţinut în cadrul ceremoniei laudative, Knight a dorit să precizeze că accentul întâlnirii ar trebui să fie pus pe persoana Domnului Iisus. „De-asta suntem azi aici. Am fost adventist 14 ani înainte să devin creștin… să nu uităm niciodată cine suntem, raportându-ne la Iisus Christos și la ceea ce El a făcut pentru noi“.

În 40 de ani de carieră, George Knight a coordonat 13 lucrări de doctorat, atât seria Bible Amplified Commentary și colecţia biografică intitulată Adventist Pioneer, cât și Ellen White Encyclopedia.