ADRA România și Biserica Adventistă solicită sprijin umanitar pentru criza refugiaţilor din Europa

516

În anul 2014, Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) declara că războiul din Siria a declanșat „cea mai mare urgenţă umanitară a erei noastre”.

Rapoartele ONU de acum doi ani au arătat că aproape jumătate dintre toţi sirieni au fost obligaţi să-și abandoneze locuinţele de la începutul conflictului din 2011 și aproximativ 3 milioane dintre aceștia au fugit din ţară.

„Costurile economice, sociale și umane pentru îngrijirea refugiaţilor și a persoanelor strămutate intern sunt suportate în mare parte de comunităţile sărace, cele care și le permit cel mai puţin”, a declarat António Guterres, cel de-al zecelea Înalt Comisar al UNHCR, manager al organizaţiei amintite încă din 2005.

Una dintre organizaţiile care s-au implicat consecvent în oferirea de ajutor refugiaţilor este ADRA International, care, pe 18 şi 19 ianuarie, a organizat la Zagreb, în Croaţia, „Summitul crizei refugiaţilor din Europa”. La eveniment au participat liderii europeni ai birourilor ADRA și ai Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, dar și reprezentanţi de seamă din Statele Unite ale Americii și din Orientul Mijlociu.

Pe lângă delegaţi, printre oaspeţii prezenţi la summit s-a numărat și Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), care a ţinut să mulţumească ADRA pentru răspunsul prompt și susţinut în atât de multe ţări din Europa afectate, în ultimii ani, de numărul mare de refugiaţi.

ADRA speranta pentru imigranti

Refugiaţi din Siria și din alte ţări sosesc în Europa în număr și mai mare. De multe ori este vorba despre familii care sosesc cu puţin mai mult decât cu hainele de pe ele. ADRA International, prin intermediul birourilor sale europene, răspunde nevoilor imediate ale refugiaţilor prin furnizarea de informaţii, hrană, îmbrăcăminte, adăpost și îngrijire medicală, având o singură motivaţie: dragostea faţă de oameni.

Din anul 2015, atât în ţară, cât și în afara ţării, ADRA România implementează proiectul „Speranţă pentru imigranţi”, prin care susţine refugiaţii, imigranţii și emigranţii.

„Situaţia refugiaţilor din Europa este o chemare la responsabilitate și la compasiune în vederea acordării de prioritate vieţii și demnităţii umane. Adevăratul test al oricărei umanităţi se dă în momentul de criză. În contextul amplorii fără precedent a crizei refugiaţilor din Europa, ADRA România solicită solidaritate pentru criza refugiaţilor prin susţinerea statelor terţe care găzduiesc un număr foarte mare de refugiaţi. În spatele mărturiilor și statisticilor există oameni reali cu povești triste despre suferinţă și pierderi, precum și despre speranţă și motivaţie, oameni pe care nu i-am cunoscut niciodată, dar care au nevoie de ajutor”, a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România.

Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România și să implice o pot face prin:

  • voluntariat;
  • donaţii materiale (în special produse medicale, dar și produse alimentare, de igienă și îmbrăcăminte);
  • donaţii financiare în conturile ADRA;
  • donaţii direct aici, pentru proiectul „Speranţă pentru imigranţi”.

logo ADRA Speranta imigranti

Text integral aici.