Asociaţia de tineret Respiro avansează în competiţia pentru granturile Raiffeisen Comunităţi cu un program de educaţie financiară pentru liceeni. Pentru a câștiga însă au în continuare nevoie de voturi.

„Doi din 10 români nu au cunoștinţe financiare, iar 4 din 10 români nu sunt deloc interesaţi de acest subiect.” Cei de la Asociaţia de tineret Respiro doresc să schimbe puţin statisticile și să înceapă acest lucru lucrând cu cea mai promiţătoare dintre generaţii: adolescenţii.

Punctul de pornire îl reprezintă Liceul „Ștefan Demetrescu”, din capitală, unde organizatorii se așteaptă să formeze o clasă cu cel puţin 30 de liceeni dornici să înveţe să își gestioneze eficient bugetul. Însă după acest proiect-pilot, cei de la Respiro speră să extindă programul și la alte licee din capitală. Până atunci, elevii Liceului „Ștefan Demetrescu” fac tot ce pot pentru a-i convinge pe finanţatori de dorinţa lor de a învăţa și pentru a mobiliza cât mai multe persoane să voteze proiectul pe site-ul Raiffeisen Comunităţi.