Hope Channel lansează o televiziune pentru surzi

262

Adventist Deaf Ministries International (ADMI), departamentul de asistenţă misionară pentru persoane cu deficienţe de auz din cadrul Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, a anunţat lansarea unui canal de televiziune adresat în mod special acestei categorii de telespectatori.

Canalul TV reprezintă un parteneriat ADMI și Hope Channel, sprijinit financiar printr-un grant Varsacare și motivat de penuria de programe și activităţi care să implice credincioșii cu probleme de auz.

Reprezentantul ADMI, Larry Evans, a subliniat nevoia care a stat în spatele acestei iniţiative, povestind cum, în timpul unei vizite de lucru într-o școală privată necreștină pentru surzi și orbi din Lesotho, Africa de Sud, a asistat la scena în care, din mijlocul elevilor, s-a ridicat un tânăr și i-a spus reprezentantului Conferinţei Generale (a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea) care vizita școala: „Vreau să învăţ despre Iisus.” Tânărul, emoţionat până la lacrimi, i-a spus apoi lui Evans că a renunţat să mai frecventeze vreo biserică pentru că nu era nimeni care să îi interpreteze ce se întâmplă acolo.

„Tânărul aflase despre Iisus, însă pentru el ușile bisericii erau închise. Este de mirare că doar 2% dintre cele 250 de milioane de surzi din lume sunt creștini?” se întreabă Evans.

„O persoană surdă sau care are alte dizabilităţi fizice are, de asemenea, abilităţi și talente, iar noi trebuie să vizăm și aceste persoane în reuniunile și comitetele în cadrul cărora concepem strategii de misiune”, adaugă responsabilul ADMI. „Trebuie să facem loc pentru ei «la masă».”