Un spital adventist, cotat cu punctaj maxim de Societatea Americană de Chirurgie Toracică

366

Spitalul Adventist din Washington a primit în noiembrie 2018 o evaluare de 3 stele, cea mai înaltă cotaţie posibilă în chirurgia inimii, din partea Societăţii de Chirurgie Toracică (Society of Thoracic Surgeons).

Spitalul s-a clasat între cele mai bune spitale la nivel naţional în ce privește calitatea îngrijirii pacienţilor care suportă un bypass coronarian, una dintre cele mai frecvente operaţii pe cord deschis din lume. Intervenţia urmărește revascularizarea, îmbunătăţind fluxul sanguin al inimii la pacienţii cu afecţiuni severe ale arterelor coronariene și este efectuată de chirurgii cardiotoracici.

„Evaluarea cu trei stele le permite pacienţilor să știe că întreaga noastră echipă de cardiologie aderă la cele mai înalte standarde și lucrează împreună pentru a le oferi îngrijirea individuală de care au nevoie”, a afirmat chirurgul Paul Massimiano.

Din 2010, spitalul și-a extins serviciile de cardiologie, lucrând cu o echipă de chirurgi de la Cardiac Vascular and Thoracic Surgery Associates. Spitalul adventist a realizat prima intervenţie chirurgicală pe cord deschis din zonă și, de asemenea, o serie de proceduri, printre care și valvuloplastia mitrală (repararea valvelor inimii).

Spitalul dispune și de secţii de terapie intensivă, oncologie, obstetrică și ginecologie, ortopedie și chiar un departament de chirurgie robotică.

În 1907, anul înfiinţării sale, spitalul se numea Washington Sanitarium și era primul centru de cardiologie din districtul Montgomery.

În prezent, este parte a companiei de sănătate Adventist HealthCare (iar, din 2014, spitalul se numește Adventist HealthCare Washington Adventist Hospital), care include spitale, servicii de îngrijire la domiciliu și alte servicii de sănătate și care îngrijește peste 450.000 de pacienţi, cheltuind mai mult de 51 de milioane de dolari cu îngrijiri de sănătate necompensate.

„Indiferent de circumstanţe, Adventist HealthCare a dezvoltat servicii care protejează demnitatea personală și oferă îngrijirea de calitate pe care toţi pacienţii o merită într-o instituţie de îngrijire a sănătăţii”, a precizat William G. Robertson, subliniind că acest lucru s-a realizat prin parteneriatul cu o serie de organizaţii locale „remarcabile”.

Din vara anului 2019, spitalul adventist își propune să se mute din Takoma Park, în apropiere de White Oak, la aproape 10 kilometri distanţă de locaţia actuală. Noul spital va avea 7 etaje, fiind construit pe o suprafaţă de aproape 200.000 de metri pătraţi și va colabora cu Administraţia pentru Alimentaţie și Medicamente, în domeniul sănătăţii și inovaţiei medicale.