Adventiştii promovează sportul în rândul copiilor

104

Mii de credincioşi adventişti de ziua a şaptea din America de Nord au participat duminică la „Ziua mişcării" (Let's move), un eveniment anual ce îşi propune să pună capăt epidemiei obezităţii infantile.

Evenimentul anual face parte din campania iniţiată de prima doamnă a Statelor Unite ale Americii, Michelle Obama, iar adventiştii s-au alăturat unui număr impresionant de 50 de organizaţii şi comunităţi religioase din SUA, care susţin iniţiativa demarată în 2010.

Duminică, zeci de biserici adventiste şi şcoli au găzduit o serie de evenimente, de la expoziţii de sănătate şi testări gratuite la curse de alergare de cinci kilometri.

Biserica Adventistă a inclus campania „Let's move" în programul pentru sănătatea familiei InStep for Life, ce promovează exerciţiul fizic şi o alimentaţie sănătoasă.

Katia Reinert, director al Departamentului de Sănătate la nivelul Bisericii Adventiste din SUA, a declarat pentru site-ul Adventist News că biserica promovează de mulţi ani un stil de viaţă sănătos. „Cultura noastră se confruntă cu o criză de sănătate, iar biserica are un mesaj de transmis pentru timpurile acestea", a adăugat Rainert.