Adventiștii și menoniţii își discută doctrinele

151

O delegaţie a Conferinţei Mondiale Menonite a participat la o întâlnire bilaterală cu reprezentanţii Conferinţei Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, ocazie în care cele două părţi au discutat despre credinţele comune și doctrinele lor unice.

„Stând și discutând cu cei de alte religii, ne îmbogăţim cu o înţelegere mai profundă a ceea ce sunt ei," a declarat John Graz, director de Relaţii Externe și Libertate Religioasă în cadrul Bisericii Adventiste, informează ANN.

Liderii celor două biserici au declarat că fiecare urmărește să „redescopere autenticitatea și pasiunea caracteristică Bisericii Nou Testamentale" și că cele două comunităţi seamănă în privinţa „înţelegerii istoriei creștine" și „împărtășesc angajamentul de a fi urmași ai lui Iisus în vieţile personale și în mărturia profesională pe care o oferă lumii," se arată într-o declaraţie comună semnată de cele două delegaţii.

Următoarea întâlnire între cele două Biserici va avea loc anul viitor, în Elveţia. Tema de discuţie planificată pentru această întâlnire este Sabatul, ziua de închinare săptămânală, precum și Revenirea lui Hristos, aspra cărora cele două biserici au perspective destul de diferite.