Adventiștii ţin pe 1 decembrie o zi mondială de rugăciune

122

Președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, Ted Wilson, a lansat un apel către toţi membrii acestei biserici pentru a consacra ziua de 1 decembrie unei misiuni speciale, informează ANN. Wilson a îndemnat credincioșii adventiști din întreaga lume să se roage pentru doi membri ai bisericii care se află în arest în Togo, vestul Africii.

Wilson și comitetul care a decis stabilirea zilei de rugăciune speră ca evenimentul să atragă atenţia asupra situaţiei lui Antonio dos Anjos Monteiro, director al Departamentului Școlii de Sabat și Misiune Personala în cadrul Uniunii Sahel (din Lome) și lui Bruno Amah, un membru al Bisericii Adventiste care gestionează o afacere în Lome.

Cei doi au fost reţinuţi în luna martie, sub acuzaţia de complicitate la crimă. Un bărbat din Togo a declarat autorităţilor că Monteiro și Amah sunt complici ai unei reţele de traficanţi de sânge, însă percheziţiile conduse de poliţie în casele celor doi, precum și la sediul central al bisericii adventiste din Lomo nu au putut furniza nicio dovadă în sprijinul acestei acuzaţii. De atunci, autorităţile locale au recunoscut nevinovăţia celor doi.

 

Reprezentanţii oficiali ai bisericii au lansat o petiţie online prin care membrii Bisericii Adventiste, simpatizanţii acesteia sau oricine dorește să își exprime nemulţumirea faţă de situaţia celor doi bărbaţi arestaţi în Togo pot să își facă publică nemulţumirea și să contribuie la notorietatea internaţională a cazului.

Petitions by Change.org|Start a Petition »