Biserica Adventistă va folosi un software global de înregistrare a membrilor

22

Tehnologia în slujba bisericii. Acesta este obiectivul pe care Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea plănuiește să îl atingă odată cu implementarea unui sistem computerizat standardizat de înregistrare a membrilor, pe care ar urma să îl folosească, la nivel mondial, până în 2015.

Software-ul de înregistrare a membrilor Bisericii Adventiste este „o oportunitate pentru biserică, de a folosi cele mai bune tehnologii pentru a-și gestiona mai bine și mai eficient slujirea," a declarat Andrew Kuntaraf, directorul noului departament desemnat pentru administrarea implementării software-ului.

Kuntaraf a examinat, împreună cu o echipă mondială de adventiști profesioniști în domeniul IT, nu mai puţin de 11 soluţii posibile, evaluate în funcţie de flexibilitate, ușurinţa de implementare, mentenanţă și utilizare. „Nu ne putem aștepta ca responsabilul local al bisericii să fie nevoit să înveţe engleza," a precizat Kuntaraf, citat de ANN.

Un avantaj al acestei metode globale de gestionare a registrelor de membri este aceea că permite o evaluare statistică mult mai rapidă și mai acurată decât cea posibilă până acum.