Celebrare istorică pentru Biserica Adventistă mondială

300

Biserica Adventistă a sărbătorit săptămâna aceasta, pe 21 mai, 150 de ani de existenţă. Mai exact, pe 21 mai 1863, în mijlocul Războiului Civil, a avut loc prima conferinţă generală a confesiunii, la care au participat doar 20 de persoane, din şase state.

Aniversarea a fost marcată printr-o ceremonie restrânsă la sediul central al bisericii, în Silver Spring, Maryland. La ceremonie au fost prezenţi preşedintele Bisericii Adventiste mondiale, Ted N. C. Wilson şi Marvin Robinson, stră-stră strănepotul lui James şi Ellen White, doi dintre membrii fondatori ai bisericii.

Iniţial, la conferinţa generală au participat doar 20 de delegaţi, ce au provenit din statele Michigan (10 reprezentanţi) – statul care a găzduit conferinţa generală, la Battle Creek -, New York (4 delegaţi), Ohio şi Iowa (câte doi), Minnesota şi Wisconsin (câte unul). Grupul a stabilit un comitet executiv alcătuit din trei persoane, care au condus ulterior biserica.

Confesiunea a început ca o biserică regională, ce unea în principal grupuri de credincioşi ce se adunau în casele personale, dar s-a dezvoltat într-o biserică mondială, cu viziune şi o misiune clară. În câţiva ani, Biserica Adventistă construise un spital, un colegiu şi numeroase şcoli.

Astăzi, Biserica Adventistă are lăcaşe de cult şi desfăşoară programe în aproape toate statele recunoscute de Organizaţia Naţiunilor Unite, are servicii divine în peste 800 de limbi şi are peste 30 de milioane de credincioşi.