Număr record de americani care susţin imoralitatea

58

Numărul americanilor care susţin căsătoria gay, care consideră că relaţiile sexuale înainte de căsătorie nu sunt de blamat şi care sunt convinşi că homosexualii se nasc aşa a atins cel mai mare număr înregistrat în istorie, potrivit unui sondaj de opinie Gallup.

Opinia americanilor cu privire la subiectele sensibile din punct de vedere moral s-a schimbat semnificativ în ultimii ani, arată raportul. În primul rând, susţinerea căsătoriilor gay a crescut cu 19 procente din 2001 până în prezent, ajungând ca 59% dintre cei intervievaţi să afirme că sunt de acord cu căsătoria între persoane de acelaşi sex.

Categoria de vârstă care susţine cel mai puternic căsătoriile gay sunt tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani, care susţin în proporţie de 70% căsătoria gay. Comparativ, procentul susţinerii căsătoriei gay în rândul acestora în anul 1996 era de doar 41%.

În al doilea rând, şi toleranţa americanilor faţă de relaţiile sexuale înainte de căsătorie înregistrează o susţinere fără precendent. În timp ce astăzi, 63% dintre americani se pronunţă pentru moralitatea acestui obicei (în creştere cu 10 procente faţă de 2001), acordul cu privire la naşterea unui copil în afara căsătoriei a ajuns la 60% (în creştere cu 15 puncte procentuale faţă de 2002).

În plus, susţinerea poligamiei s-a dublat, ajungând de la 7% la 14%.

În al treilea rând, procentul celor care susţin că a fi homosexual sau lesbiană este „o caracteristică dobândită la naştere, nu o opţiune personală" a crescut la 47%, în timp ce 33% dintre cei intervievaţi dau vina pe educaţie şi mediul în care aceste persoane au crescut. Ambele procente reprezintă un record, întrucât la ultimele sondaje 42%, respectiv 35%, s-au pronunţat cu privire la aceste aspecte, potrivit Gallup.