Educaţia, prioritate pe agenda Bisericii Adventiste

287

Educaţia a constituit principalul subiect de discuţie luni, la întâlnirea anuală a Conferinţei Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea, din  Silver Spring, Maryland.

Cei prezenţi, lideri religioşi, dar şi specialişti în educaţie, au discutat despre importanţa acordării unei atenţii mai mari educaţiei creştine, dar şi despre necesitatea supravegherii mai atente a comisiilor din conducerea instituţiilor de învăţământ, pentru preîntâmpinarea situaţiilor nedorite.

De asemenea, liderii departamentului de educaţie la nivelul bisericii mondiale au subliniat importanţa integrării copiilor şi tinerilor din diferite medii sociale în educaţia de la toate nivelurile. Un sondaj de opinie realizat în rândul unor tineri de culoare din Alabama, studenţi la o universitate adventistă, a relevat că 95% dintre ei au declarat că trăiesc potrivit învăţăturilor biblice, un număt cu 9 procente mai mare decât media tinerilor creştini evanghelici din Statele Unite ale Americii.

În privinţa educaţiei, Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea a început chiar din primii ani ai existenţei sale să instituie şcoli elementare creştine. În 1872, a fost fondat primul colegiu, iar în 1882 au fost organizate două şcoli secundare. În prezent există 7.000 de şcoli de toate gradele: de la grădiniţe, la şcoli primare, secundare, colegii şi universităţi (peste 100).