Test pentru depistarea bolilor grave, disponibil în România

20

Societatea Română de Educaţie Nutriţională a anunţat că, în curând, România va avea la dispoziţie o modalitate de testare a predispoziţiei organismelor pentru boli grave.

Conform preşedintei Societăţii, dr. Lygia Alexandrescu, este vorba despre un simplu test de salivă care va permite depistarea, încă din copilărie, a predispoziţiei organismului pentru boli grave cum ar fi cancerul, scleroza în plăci şi altele. Anunţul a fost făcut cu ocazia Zilei Internaţionale a Nutriţiei.

„De milenii, suntem 99,9% identici, doar 0,1 la sută ne diferenţiază, respectiv capacitatea noastră de a interacţiona cu mediul. În funcţie de relaţia noastră cu mediul, apar tulburări, dar şi boli grave, cum ar fi cancerul sau Alzheimer. Trebuie să avem o măsură în toate", a spus Natalia Cucu, director al Laboratorului de Cercetari în Epigenetică.

Medicul Pavel Chirilă, doctor în Ştiinte Medicale, a subliniat, în acelaşi context, că România este ţara europeană cu cel mai mare număr de bolnavi cu cancer, în special de colon, plămân şi creier, conform Gândul.