Festivalul Timorgelfest cuprinde și trei recitaluri de orgă la Biserica Adventistă „Betania”

239

Joi, 13 septembrie, Biserica Adventistă „Betania" din Timișoara va oficia deschiderea festivalului Timorgelfest 2012, un regal de muzică clasică organizat prin colaborarea Ministerului Culturii și Cultelor cu Primăria orașului Dourdan din Franţa, Consiliul Judeţean Timiș, Consiliul Local Timișoara, Universitatea de Vest din Timișoara - Facultatea de Muzică și Filarmonica Banatul Timișoara.

Joi, 13 septembrie, Biserica Adventistă „Betania" din Timișoara va oficia deschiderea festivalului Timorgelfest 2012, un regal de muzică clasică organizat prin colaborarea Ministerului Culturii și Cultelor cu Primăria orașului Dourdan din Franţa, Consiliul Judeţean Timiș, Consiliul Local Timișoara, Universitatea de Vest din Timișoara – Facultatea de Muzică și Filarmonica Banatul Timișoara.

Centrală pentru festival va fi muzica de orgă, prilej pentru Biserica Adventistă „Betania" să utilizeze recent achiziţionata orgă clasică, instalată primăvara trecută. Potrivit profesorului dr. Felician Roșca, cel care a realizat și a coordonat procesul de construcţie a instrumentului, aceasta este una dintre puţinele orgi clasice care funcţionează excelent, din Timișoara.

„Orga a fost construită în anii 2011 – 2012 de către firma Pap Zoltan din Odorheiul Secuiesc și include un pozitiv construit de firma Walker în anul 1953", a declarat Pavel Memete, pastor și secretar al Conferinţei Banat a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, pentru semneletimpului.ro. „ Orga Walker este un cadou primit de la Institutul Teologic Adventist de la Cernica, unde a ajuns ca donaţie din Germania," a explicat pastorul. Potrivit acestuia, instrumentul a intrat deja în circuitul cultural al Timișoarei, după ce a fost inaugurat, într-un cadru festiv, în urmă cu două luni.

Biserica Adventistă „Betania" va fi gazda a trei concerte în cadrul festivalului Timorgelfest, cele de pe 13 septembrie, și de pe 10 și 21 octombrie. Programul festivalului mai include recitale la domul Romano-Catolic din Timișoara și la Aula Magna a Universităţii de Vest.

Programul evenimentului poate fi vizualizat accesând Galeria Foto.