Vaticanul angajează un expert de top pe probleme privind spălarea banilor

28

Vaticanul l-a angajat pe Rene Bruelhart, fostul expert în probleme de spălare a banilor al statului Liechtenstein, pentru a ajuta Sfântul Scaun să își gestioneze chestiunile financiare în conformitate cu standardele internaţionale pentru transparenţă.

Bruelhart (40 ani) este un avocat de origine elveţiană și a fost numit consultant pe „toate problemele legate de iniţiativele împotriva spălării de bani și împotriva finanţării terorismului", arată o declaraţie a Vaticanului citată de Huffington Post.

Reprezentanţii de la Vatican au mai spus că Bruelhart a fost angajat ca parte a „angajamentului clar" al Sfântului Scaun pentru a răspunde la recomandările făcute de un raport publicat de Moneyval, un departament al Consiliului Europei.

Rene Bruelhart a fost timp de opt ani director al Serviciilor de Securitate Financiară (FIU) al statului Liechtenstein, departamentul care colectează și analizează informaţia folosită de poliţie pentru a combate spălarea de bani, crima organizată și finanţarea terorismului.