Filme şi documentare adventiste au fost premiate la un festival de film

2142

Drama unui soldat creştin, care a luptat în armata confederată, sfâşiat între decizia de a omorî sau a rămâne fidel principiilor creştine, a fost răsplătită cu premiul cel mare la ediţia de anul acesta al Son Screen Film Festival, din Califormia. În afară de filmul „In the Grey", au fost premiate şi alte producţii.

Dario, filmul despre un băieţel mut care îşi recapătă vocea în mijlocul unei comunităţi utopice, alcătuite din copii, a primit premiul publicului. Regizorul, Peter Han, este student la şcoala medicală de la Loma Linda University şi a câştigat în 2009 premiul I în cadrul unui concurs organizat de National Geographic Society.

Alte producţii premiate au fost „Run for Reece" („cel mai bun film documentar") – un film despre eforturile de a strânge bani pentru operaţia pe cord pentru un copilaş – şi „The Creative Eye" – un film despre puterea lui Dumnezeu de a schimba vieţi, informează Adventist Today.

„Pentru adventiştii care au crescut cu ideea că filmele au un efect negativ, numărul mare de filme realizate de studenţi adventişti poate fi văzut ca un semn al timpului. Dar trăim o vreme în care imaginea comunică mai mult decât cuvântul tipărit", a declarat un pastor pensionar pentru sursa citată.