Marş rar în America împotriva armelor, organizat de adventişti

65

Peste 3.000 de tineri şi adulţi adventişti de ziua a şaptea din New York au organizat sâmbătă, 23 martie, un marş pe podul Brooklyn. Scopul mişcării a fost opoziţia faţă de armele de foc, care fac, în fiecare zi, zeci de victime printre tineri.

Marşul a fost organizat de pastorul adventist Pastor Jose Cortez Jr., directorul Departamentului de Tineret din Uniunea de Conferinţe Atlantică. Deşi asemenea mişcări sunt obişnuite în alte părţi ale lumii, „acest fel de a lua poziţie faţă de o problemă controversată este o raritate printre adventiştii din America de Nord", a declarat un reprezentant al Conferinţei Generale pentru site-ul Adventist Today.

Cei prezenţi au declarat că participă la marş pentru a determina o schimbare a tendinţei şi a statisticilor. Aceştia speră că marşul a fost o sursă de motivaţie pentru tineri, astfel încât aceştia să aibă un viitor luminos şi înfloritor. „Acest marş oglindeşte nevoia de a ne trăi vieţile cu mai multă compasiune", a declarat reprezentantul citat.

La marş au mai participat Bill de Blasio, candidat la primăria oraşului New York, Yvette Clarke şi Hakeem Jeffries – membri ai Congresului american, dar şi Michelle S. Davis, administrator al Departamentului regional de Sănătate pentru New York.