Smoking Time Machine îţi dezvăluie cum vei arăta în câţiva ani din cauza fumatului

214

O nouă aplicaţie pentru smartphones creată pentru a descuraja fumatul le permite utilizatorilor să observe direct pe chipul lor efectele acestui obicei, se arată pe site-ul aplicaţiei.

Mecanismul de funcţionare constă în uploadarea unei fotografii cu chipul tău în aplicaţie sau pe site-ul ei, urmând ca aceasta să fie prelucrată de program. Utilizatorul primeşte apoi aceeaşi poză, transformată de efectele devastatoare ale fumatului pe o perioadă de până la 20 de ani. Printre transformările pe care le vei putea observa se numără tenta gri pe care o ia pielea sau ridurile mult mai pronunţate.

De asemenea, poţi vizualiza transformările pozitive ale renunţatului la fumat. Publicaţia The New Zeland Herald a utilizat aplicaţia pe chipurile câtorva celebrităţi pentru a testa efectele fumatului asupra tenului acestora. Rezultatele pot fi văzute aici.

Aplicaţia a fost dezvoltată de Serviciul Naţional de Sănătate al Regatului Unit (NHS) pentru a descuraja fumatul în rândul tinerilor prin demonstrarea efectelor inhalării a peste 40.00 de chimicale conţinute de o singură ţigară, informează site-ul aplicaţiei.

Într-un raport publicat de aceeaşi sursă, se arată că aproximativ 23.000 de tineri din Anglia şi Ţara Galilor, cu vârsta de până la 15 ani se apucă de fumat din cauza expunerii la acest obicei în familie. De asemenea, în document sunt enumerate efectele fumatului asupra organismului, printre care se numără îmbătrânirea prematură a pielii, cancerul pulmonar, infarctul, infertilitate şi chiar moartea extrem de lentă şi dureroasă.