O nouă lege protejează dreptul angajaţilor adventişti la ziua de odihnă

951

Susţinătorii adventişti pentru libertatea religioasă salută o nouă lege, semnată săptămâna aceasta de guvernatorul statului California, Jerry Brown, care îi protejează pe credincioşi de descriminarea religioasă la locul de muncă şi, în mod special, protejează dreptul de odihnă în ziua de sâmbătă.

Legea obligă pe angajatori să creeze toate condiţiile ca angajaţii să nu fie discriminaţi pe considerente religioase la locul de muncă. Astfel, angajatorii trebuie să accepte semnele religioase distinctive ale angajaţilor (precum turbanele şi vălul islamic), indiferent de identitatea corporativă a organizaţiei pentru care lucrează.

Pentru Adventiştii de Ziua a Şaptea legea este importantă deoarece garantează că angajatorii nu vor putea să îi concedieze pe credincioşi din cauza faptului că aleg să nu muncească în ziua de sâmbătă, Sabatul biblic.

California este al treilea stat în care angajaţii sunt protejaţi prin lege împotriva discriminării religioase la locul de muncă din partea angajatorilor. Legi asemănătoare sunt în vigoare şi în statele New York şi Oregon.