Oraşul cu cele mai multe spitale adventiste, în topul evaluării americane

503

Zona metropolitană Dayton, din statul Ohio, ocupă primul loc în evaluarea naţională a spitalelor din Statele Unite ale Americii, cu cea mai scăzută rată a deceselor.

Regiunea beneficiază de cel mai mare număr de spitale ce aparţin Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea, potrivit raportului realizat de firma Health Grades, Inc şi publicat marţi, 19 februarie.

Astfel, în Dayton 8 din cele 23 de spitale aflate în zona metropolitană, adică aproximativ 35%, fac parte din reţeaua de spitale Kettering Health Network, care aparţin de Uniunea de Conferinţe din Columbia. Între aceste spitale se află şi unul care apare în topul celor mai bune 50 de spitale din SUA, cu rate foarte scăzute de deces şi de complicaţii apărute la pacienţi în ultimii şapte ani.

Clasamentul a fost realizat pe baza datelor naţionale, ce monitorizează şi evaluează peste 4.500 de spitale. „Spitalele nu pot alege să participe sau nu", a declarat Dr. Archelle Georgiou, consilier medical pentru Health Grades, Inc., pentru Dayton Daily News.