Pakistan: Casele a sute de adventiști au fost arse din temelii de musulmani

719

Un grup de 3.000 de musulmani, înfuriaţi din cauza unei presupuse blasfemii împotriva lui Mohammed, a incendiat aproape 200 de locuinţe, 18 magazine deţinute de creștini și două biserici, dintre care una adventistă, din regiunea pakistaneză Lahore. Incendiul, provocat în luna martie, a ars din temelii locuinţele a 2.300 de creștini, dintre care aproximativ 300 sunt adventiști, conform The Southern Asia Pacific Division.

Arestarea unui tânăr creștin acuzat de blasfemie împotriva profetului Mahommed nu a fost suficientă pentru a atenua mânia musulmanilor din regiunea Lahore. Aceștia „voiau ca poliţia să li-l dea lor pe mână pe tânărul acuzat de blasfemie", a afirmat Hafiz Majid, un reprezentant al Poliţiei din regiune, citat de CNN.

Dacă este condamnat, Sawan Masih riscă pedeapsa cu moartea. El neagă acuzaţiile făcute împotriva lui și povestește că totul a pornit de la o ceartă iscată la un pahar împreună cu doi bărbaţi, care l-au ameninţat că-l vor acuza în public de blasfemie.

Întrucât incidentul a generat tensiuni foarte mari, Poliţia a sfătuit familiile din cartierul creștin să părăsească zona cu o seară înainte de incendiu, astfel încât nu au existat victime. Între cei 300 de credincioși adventiști rămași fără casă se numără și pastorul Afzal Bhatti (foto, extrema stângă), care și-a părăsit locuinţa împreună cu familia în seara dinaintea incidentului.

Samuel, fiul său în vârstă de 19 ani, își amintește: „Parcă adineauri aveam totul – o casă, hainele, cărţile, lucrurile noastre… iar în clipa următoare n-am mai avut nimic. A trebuit să fugim cu mâinile goale." El consideră că numai rugăciunile i-au ajutat să scape nevătămaţi: „Ne-am rugat: «Doamne, te rog, scapă-ne, pentru că nu știm ce va urma! Te rog, ajută-ne! Dă-ne înţelepciune, ca să scăpăm!»".Întrucât au rămas fără case, cei 300 de adventiști au fost nevoiţi să se mute temporar în locuinţe improvizate.

În ciuda circumstanţelor, Samuel Bhatti afirmă că starea de spirit a membrilor adventiști este bună: „Chiar dacă ne-au luat totul, nu ne-au luat viaţa. Avem speranţă în Dumnezeu, pentru că El nu ne va părăsi niciodată. Ne încredem în El".

Uniunea Bisericii Adventiste din Pakistan are 14.225 de membri, 122 de biserici, 13 școli, o universitate, o clinică dentară, un spital, un sediu al Asociaţiei pentru Ajutorare, Refacere și Ajutor (ADRA) și o casă de editură.