Prima carte despre homosexualitate publicată de o editură adventistă

261

„Homosexualitatea, căsătoria şi Biserica: Chestiuni privind Biblia, consilierea şi libertatea religioasă". Acesta este numele primei cărţi importante pe tema homosexualităţii, care a fost publicată vreodată de o editură adventistă. Instituţia care a avut iniţiativa a fost editura Universităţii Adventiste Andrews, din Berrien Springs, Michigan (SUA).

Cartea de 600 de pagini este o colecţie de 14 eseuri pe diverse subiecte, plus o anexă de şase mărturii personale ale unor credincioşi care, potrivit Adventist Review „s-au luptat cu homosexualitatea în vieţile lor personale".

Eseurile sunt împărţite în patru secţiuni. Prima, care tratează informaţia biblică privind homosexualitatea, cuprinde materiale semnate de Roy Gane, Richard Davidson, Mirosav Kis, toţi profesori ai Universităţii Andrews, şi Robert A. J. Gagnon, de la Seminarul Teologic Pittsburg.

A doua secţiune se concentrează pe chestiuni ce ţin de libertatea religioasă şi justiţie, şi cuprinde eseuri semnate de Miller Thomson şi Scot Zentner de la Cal State, San Bernadino, şi Garry Wood de la Universitatea Andrews.

Secţiunea de consiliere este alcătuită din articol de Stanton Jones de la Colegiul Weaton, Mark Yarhouse de la Universitatea Regent, Carlos Fayard de la Universitatea Loma Linda şi Inge Anderson, fondatorul unei organizaţii de slujire pentru homosexuali.

A patra şi ultima secţiune cuprinde mărturiile mai multor creştini care s-au luptat cu homosexualitatea şi un apendice cu o colecţie de declaraţii oficiale ale liderilor Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea privind homosexualitatea.

Niels-Erik Andreasen, preşedintele Universităţii Andrews şi al comitetului editurii acestei universităţi, a apreciat că era nevoie de o carte de acest fel. „Situaţia curentă în comunitatea noastră de credină, în organizaţiile religioase, în politica americană şi în societatea secularizată necesită o gândire atentă a acestui subiect sensibil," a declarat Andreasen.

„Biserica nu mai poate evita întrebările legate de homosexualitate şi căsătoriile între parteneri de acelaşi sex," a punctat şi Nicholas P. Miller, redactorul coordonator al volumlui şi profesor la Universitatea Andrews."Societatea îi forţează pe creştini, cu o stridenţă tot mai mare, să confrunte aceste subiecte," a declarat Miller.

Cartea este disponibilă prin retailerul Amazon.com, dar şi pe site-ul editurii Andrews.