Scenarist adventist distins cu Premiul Emmy pentru un film despre un miracol

371

Scenaristul Christoph Silber, asistent universitar la Universitatea Adventistă La Sierra, din Statele Unite, a primit Premiul Emmy International pentru un film de televiziune care spune povestea reală a unui miracol.

Scenariul lui Christian Silber pentru filmul „A Day for a Miracle" s-a numărat printre cele patru nominalizate la categoria „Film de televiziune/Miniserie", în cadrul ceremoniei Emmy care a avut loc în New York City, se arată într-un comunicat de presă emis de La Sierra.

Filmul este o coproducţie austriacă-germană și a fost difuzat atât în Austria, cât și în Germania, anul acesta, înregistrând o audienţă record, potrivit relatării Adventist Review.

Inspirat dintr-o poveste reală, descoperită de reporterii revistei americane The New Yorker, filmul descrie trauma unui cuplu de fermieri creștini care își descoperă fiica de patru ani plutind, cu faţa în jos, într-un un iaz din apropierea casei lor. Deși medicii de la Ambulanţă au declarat-o moartă, un doctor tânăr și fără experienţă decide, în pofida sorţii şi a unei opoziţii dure, să încerce să o salveze. Cea mai mare parte a filmului se petrece în sala de operaţii, în care medicul face eforturi supraomenești, în condiţii extreme de stres și sub presiunea necruţătoare a timpului, pentru a o resuscita pe micuţă.

„Aceasta este povestea unui medic care răspunde la apel și spune: «Nu o să renunţ la fetiţa asta.» Și rezistă," declara Silber pentru Adventist Review. El a mai spus că povestea l-a inspirat fiindcă se leagă de „această uriașă dilemă morală referitoare la cât de mult putem interfera cu viaţa, dacă există miracole sau dacă noi, prin perseverenţa și speranţa noastră, putem face miracole nerenunţând. Lăsăm la latitudinea publicului să decidă asta."

Filmul a fost produs de Rowboat Film-und Fernsehproduktion în coproducţie cu Graf Filmproduktion, ZDF și ORF în asociere cu BetaFilms GmbH din Munchen, Germania.