Tribunal american dă undă verde într-un proces de discriminare religioasă

121

Un adventist american, căruia angajatorul nu i-a respectat dreptul de a nu lucra în serile de vineri, a primit undă verde din partea unui tribunal din New Orleans de a-şi da în judecată angajatorul pentru discriminare religioasă.

Tribunalul a decis săptămâna trecută că Robert Antoine, şofer de autobuz pentru una dintre cele mai mare companii care asigură transportul elevilor, are dreptul de a-şi da în judecată angajatorul. Astfel, deşi Antoine își informase superiorii că nu poate lucra vineri seara din cauza convingerilor religioase, aceştia nu i-au schimbat programul de lucru, informează Adventist News.

Ca urmare a numărului mare de absenţe, Antoine a fost concediat. Codul muncii american afirmă că angajatorul trebuie să facă „modificările necesare" pentru ca angajaţii să îşi poată respecta convingerile religioase. În cazul adventiştilor de ziua a şaptea, aceştia respectă Sabatul de vineri seară de la apusul soarelui până sâmbătă seara la apus.

First Student Inc, compania care l-a concediat pe Robert Antoine, nu a făcut niciun comentariu vizavi de hotărârea tribunalului.