Ziua în care niciun tânăr adventist nu merge la biserică

391

Mai sunt șase luni până atunci, însă anunţul a fost deja făcut: pe 16 martie 2013, niciun tânăr adventist nu se duce la biserică. Departamentul de Tineret al Bisericii îi invită pe tineri să asculte „cu o predică mai puţin anul acesta" și, pe 16 martie, „să fie ei înșiși o predică", informează Adventist News.

Departamentul de Tineret al Conferinţei Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea a lansat o campanie misionară inedită, care îi vizează pe tinerii adventiști din toată lumea. Aceștia sunt invitaţi să participe sâmbătă, 16 martie, la un program misionar mondial care presupune ca toţi tinerii adventiști de pe glob să se implice în activităţi în folosul comunităţii.

„Cum ar fi dacă tinerii noștri ar ieși toţi din biserică în acea zi pentru a fi mâinile și picioarele lui Iisus?" întreabă Gilbert Cangy, director de tineret al Bisericii Adventiste mondiale, organizator al programului. El a spus că ideea campaniei este inspirată din parabola Bunului Samaritean, spusă de Iisus. „Doi oameni religioși, poate în drum spre biserică, nu s-au oprit să ajute pe cineva care era bătut și în nevoie. Esenţa religiei și a creștinismului este să întindă o mână și să întâmpine nevoile celor loviţi în această lume," a mai explicat Cangy.

Liderii bisericii estimează că, la nivel mondial, instituţia reunește circa opt milioane de membri sub 30 de ani.

În ziua evenimentului, site-ul oficial al Bisericii va oferi o hartă interactivă live a proiectelor în toate cele 24 de zone. Armando Miranda, vice-președinte al Bisericii mondiale, a considerat iniţiativa „istorică" deoarece depășește proiectele de slujire în masă ale participanţilor la un congres de tineret. „Aceasta va fi Evanghelia în acţiune, prima dată când vom face acest lucru simultan în toată lumea", a spus Miranda.