Preoţii gay englezi care se află într-o uniune civilă vor da socoteală de viaţa lor sexuală

300

Preoţii gay englezi care se află într-o uniune civilă vor fi întrebaţi în legătură cu viaţa lor sexuală înainte de a putea fi consideraţi episcopi, potrivit Bisericii Anglicane.

Printr-un comunicat legal către Sinodul General, Biserica Anglicană a anunţat că orice preot angajat într-o uniune civilă va trebui să convingă un arhiepiscop de faptul că nu este activ din punct de vedere sexual pentru a putea deveni episcop.

The House of Bishops a decis prin vot, în decembrie, că preoţii se pot uni cu cei de acelaşi sex, atâta timp cât declară că nu sunt activi din punct de vedere sexual. Această măsură a întâmpinat critici atât din partea liberalilor, cât şi din partea conservatorilor. Însă autorităţile în domeniu susţin că, ţinând cont de Equality Act, orientarea sexuală ar trebui să fie nerelevantă atunci când se ia în considerare aptitudinea cuiva de a fi episcop, notează The Telegraph.

Cu toate acestea, celibatul se păstrează în continuare drept condiţie indispensabilă pentru a fi episcop, deoarece aceştia trebuie sa fie exemple pentru „turma lui Christos".