Biserica Anglicană trebuie „să îşi confrunte dezgustul faţă de gay"

69

Arhiepiscopul de Canterbury şi-a confirmat una dintre cele mai puternice luări de poziţie faţă de chestiunea care provoacă cea mai profundă diviziune în Biserica Anglicană, notează The Guardian.

Creştinii trebuie să îşi confrunte sentimentele de jenă, de ruşine şi de dezgust faţă de homosexualitate, a declarat arhiepiscopul Rowan Williams, în cadrul unei întâlniri cu adolescenţii, organizată sâmbătă la Lambeth Palace, rezidenţa din Londra a înaltului prelat.

Arhiepiscopul a catalogat drept frustrant faptul că încă mai există creştini care, fiind atât de puternic jenaţi, ruşinaţi şi dezgustaţi de ideea homosexualităţii, transmit homosexualilor mesajul că nu sunt bineveniţi, că nu sunt înţeleşi sau că nu există răbdare faţă de ei.

„Indiferent ce credem despre asta (homosexualitate, n. r.) trebuie, ca biserică, să ne învingem sentimentele," a spus arhiepiscopul. Afirmaţiile sale vin după ce, chiar luna aceasta, militanţii pentru drepturile homosexualilor din Anglia l-au criticat pe arhiepiscop pentru fermitatea opoziţiei sale faţă de posibilitatea ca guvernul să legalizeze căsătoriile gay.