Liderul anglicanilor va cere încetarea persecuţiilor în Zimbabwe

68

Arhiepiscopul de Canterbury dorește să îl întâlnească pe președintele statului Zimbabwe și să îi ceară să pună capăt persecuţiilor violente împotriva anglicanilor din această ţară.

Rowan Williams, liderul anglicanilor, se află într-o vizită în ţările africane unde există comunităţi anglicane. Williams a vizitat Malawi, iar la sfârșitul acestei săptămâni este așteptat să viziteze și Zimbabwe, informează Reuters.

„Aceasta este o vizită pastorală, făcută la invitaţia fraţilor mei episcopi, însă, desigur, voi aduce în discuţia mea cu președintele Mugabe chestiunea hărţuirii și persecutării bisericii noastre în Zimbabwe", a declarat Arhiepiscopul de Canterbury. „Diferenţa pe care o va face această discuţie este în mâinile lui Dumnezeu, însă eu voi pune punctul pe i."

Președintele Robert Mugabe nu a confirmat încă faptul că ar urma să aibă o întâlnire cu liderul anglican.

Biserica Anglicană din Zimbabwe cere în instanţă proprietăţile sale care au fost preluate de un episcop disident, Nolbert Kunonga. Fost lider al anglicanilor din Zimbabwe, acesta și-a dat demisia, în 2007, invocând anumite neînţelegeri în legătură cu problema homosexualităţii. În prezent, Kunonga conduce o facţiune desprinsă din Biserica Anglicană și este acuzat că se folosește de influenţa sa politică pentru a persecuta anglicanii rămași alături de biserica-mamă.

(Foto: telegraph.co.uk)