Catolicii au plătit unui grup pro-avort 13 milioane de dolari

31

O agenţie a Bisericii Catolice, denumită Catholic Relief Services (CRS) a donat în anul 2012 aproximativ 13 milioane de dolari către organizaţia CARE, care promovează dreptul la avort. Presa a preluat datele din raportul fiscal întocmit de agenţie și care este deschis către inspecţie publică.

Conform propriilor declaraţii, CRS este agenţia internaţională umanitară a comunităţii catolice din SUA, care oferă ajutor umanitar în afara graniţelor ţării, răspunzând urgenţelor și luptând împotriva sărăciei. CARE este o organizaţie care pretinde că nu finanţează, nu sprijină și nu face avorturi. Cu toate astea, în 2009, directoarea organizaţiei, Helen Gayle, a apărut în faţa senatului american pentru a cere să se finanţeze avorturi în Mexic. CARE mai distribuie contraceptive, ceea ce este împotriva învăţăturilor catolice, și distribuie și pilula de a doua zi. Susan Yoshihara de la Institutul Catolic pentru Familie și Drepturile Omului a declarat anul trecut pentru LifeSiteNews că directoarea CARE este un militant avid pentru dreptul internaţional al femeii de a avorta „la comandă".

Conform raportului, CRS a dat organizaţiei 3 granturi diferite în 2012: 4.752.000 de dolari pentru „agricultură", 8.894.703 de dolari pentru urgenţe și 233.432 de dolari pentru „asistenţă socială". Avorturile și metodele contraceptive ar intra la „urgenţe". Lideri catolici pro-viaţă au blamat finanţarea CARE. Judie Brown, președintele American Life League, a spus că „CRS trebuie să nu mai poarte numele de catolic, pentru că ceea ce fac ei este în contradicţie directă cu învăţăturile morale ale Bisericii Catolice", citează LifeSiteNews.